Pakko taas saada leikatulle polvelle työtä, niinpä kun mieheni sai aamulla nurmikon niitettyä, lähdimme kaupunkiin, Porvooseen, kävelemään. Vaikka se on käytännössä kotikaupunki (kirjaimellisesti Loviisa, jossa ei käydä kuin kipeänä:koska terveyskeskus on siellä) tulee vanhaan kaupunkiin mentyä tosi harvoin. Nyt oli kuitenkin asiaa TeeTee-shoppiin, niin samalla ajateltiin leikkiä turisteja.
Olen joskus vuosia, siis ainakin kaksi, sitten aikonut tehdä Suuresta Käsityölehdestä 2005, yhden Kaffe Fassetin neuleen, mutta aina siirtänyt sen aloittamista ajatellen, että teen sen kun laihdun, on paremman näköinen. No nyt on kiloja 44 takana, joten sen neuleen aika on tämä syksy. Olin jo ostanut siihen Kamena-lankaa, mutta puseroon tulee 17 eri väriä ja neljä puuttui, täydensin sen nyt. Ja kaikkia netistä valitsemiani värejä löytyikin.
Ja mukaan tarttui myös yksi Step-sukkalanka- kerä. Teen ystävättärelle talvisukat, huomenna täytyy kysyä kokoa.
Yritän huutaa Huuto-netistä kerinpuita, mutta joku nyt korottaa hintaa, täytynee Kamena-vyyhdit keriä perinteisesti miehen avulla.
Sitten kävely jatkui. Vanhan Lumihopea koruliikkeen tilalle oli tullut Mormors-herkkukauppa, joka piti tietysti katsastaa ja koska kotona ei ollut pullaa, ostin ihanan tuoksuisen hedelmäleivän, josta löytyy kaikkea mahdollista.
Vastaan tuli pariskunta kleinpitzin kanssa ja tietysti keskusteltiin hetki koirista. Kaunis ilma, kierreltiin ja loppupysäkki oli Brunberg, mistä piti ostaa lakua ja tryffeleitä.
Nyt tietää taas mistä turistit puhuu ja mitä kaikkea kivaa löytyy Porvoon vanhasta kaupungista.