Ruokin tuossa koirulit ja laitoin ne ulos kuten aina ruuan jälkeen ja jäin miettimään mistä tulee sana "koiranilma". Kun ei ainakaan meidän koirat mene hinkuen tälläisenä päivänä ulos kaivamaan nurmikolle uusia kuoppia, tai katoa jonnekin tarhan takamaille mistä niitä ei edes näe. Ei tarpeet tehdään äkkiä ja sitten ollaan jo oven takana kiihkeästi pyrkimässä sisään.

Ai niin, mileeni palutui juttu tuosta muutaman viikon takaa. Olin Tinkan (koira) kanssa metsässä katselemassa sieniä ja yhtäkkiä koira pysähtyi kuin seinään. Menin katsomaan ja maassa oli kasa, ei pipanoita ei papanoita vaan kasa, jossa oli vielä marjoja seassa. Ensimmäinen ajatus: karhu. No ei, ei näin lähellä asutusta, enkä ole näiden viiden täällä asutun vuoden aikana kuullutkaan karhuista täälläpäin. No asia jäi vain kaihertelemaan.  Alkuviikosta kun taas mittailin maantietä, naapurin rouva, vanhempi ja alkuasukas, pysäytti minut ja parantelimme siinä aikamme maailmaa ja minä sitten häneltä kysyin, että minkähän eläimen tuotoksia ne voisivat olla. No hän huonolla suomellaan arveli, että voisi olla mäyrä.
Eihän se minulle mitään sanonut, joten kun pääsin kotiin, niin ei  kun nettiin ja nyt tiedän ulkonäön ja kriittiset mitat yms, jos vaikka sattuu vastaan tulemaan, mikä lienee epätodennäköistä, kun menevät tuossa kohtapuoliin talvilevolle. 250px-Badger-badger.jpg